ESD ROM si SAMSUNG

Primul parteneriat pentru educatia tinerilor studenti, in martie 2014.

Incepand din luna martie 2014, ESD ROM impreuna cu SAMSUNG au initiat primul proiect denumit "ACADEMIA SAMSUNG".

ESD ROM, companie declarata de Samsung ca fiind BEST PRACTICE IN EUROPE in domeniul reparatiilor echipamentelor smart Samsung si-a dorit sa impartaseasca aceasta experienta pentru tinerii studenti pasionati de domeniul tehnologiei.

Scopul proiectului a fost acela de a contribui la educatia tinerilor din scolile tehnice, adaugand cursurilor teoretice ale scolilor, cursuri practice in domeniul tehnologiei.

In cadrul Academiei au participat 50 de studenti, impartiti in 5 grupe a cate 10 studenti.

Tematicile abordate in cadrul cursurilor au fost orientate pe tehnologia SMART, pentru echipamentele de comunicatii si audio-video:

  •     introducere in domeniul tehnologiilor de comunicatii de ultima generatie
  •     interactiunea smart, principiile de baza ale reparatiilor telefoanelor mobile si tabletelor
  •     nivelelor avansate de reparatii ale echipamentelor de tip smart
  •     analiza si verificarea calitatii reparatiilor

In urma cursurilor, studentii au putut obtine, pe baza performantelor obtinute in timpul cursurilor si a unui examen, 3 grade de certificare profesionala in domeniul reparatiilor echipamentelor de tip smart. Aceste grade au fost Basic, Specialist sau Master.

ESD ROM a angajat top 3 studenti care au reusit, in urma cursurilor si examenului, sa obtina cele mai bune rezultate la testarea teoretica si practica.

"Ne-am gandit initial ca studentii pasionati de tehnologie vor avea sansa reala de a interactiona cu ea, dincolo de aspect si experienta de utilizator. Am observat insa ca acesti tineri au dezvoltat, dincolo de competentele profesionale, intuitie, pricepere si eficienta, pasiunea de a lucra zi de zi cu noile tehnologii. In acel moment ESD ROM are nevoie de valorile acestor tineri in domeniul sau de activitate si am decis ca aceste valori sa faca parte din echipa noastra" (Liliana Fratila, HR Manager la ESD ROM).