ESD ROM si SAMSUNG

Al doilea parteneriat pentru educatia tinerilor studenti, in iulie 2015.

Primul proiect de educatie ESD ROM si Samsung a continuat si in anul 2015. Proiectul de educatie pentru studentii pasionati de tehnologie a continuat in baza succesului inregistrat in editia anterioara.

Din aceeasi dorinta de a impartasi cele mai bune practici pentru tinerii studenti in domeniul tehnologic din Romania, ESD ROM impreuna cu Samsung a continuat sa dezvolte specialisti in domeniul tehnologic.

In cel de-al doilea proiect s-a constituit o singura grupa de studenti, care au reusit, intr-un termen de doar 6 saptamani sa obtina competentele si calificarea necesara la nivel de baza, specialist si master in domeniul reparatiilor echipamentelor de tip smart.

Structura cursurilor practice si teoretice a fost constituita din:

  •     introducere in domeniul tehnologiilor de comunicatii de ultima generatie;
  •     interactiunea smart, principiile de baza pentru reparatiile telefoanelor mobile si tabletelor;
  •     nivelele avansate de reparatii ale echipamentelor de tip smart;
  •     analiza si verificarea calitatii reparatiilor.

Si in aceasta editie, in urma cursurilor, studentii au putut obtine, pe baza performantelor, cele 3 grade de certificare profesionala in domeniul reparatiilor echipamentelor de tip smart. Aceste grade au fost Basic, Specialist sau Master.

ESD ROM a adaugat echipei sale de specialisti, si de aceasta data, inca doi profesionisti - cei care au obtinut cele mai bune rezultate in urma probelor practice si teoretice de la finalul cursurilor Academiei Samsung & ESD ROM.

"Scopul ESD ROM nu a fost de la inceput acela de a angaja studenti, ci doar de a le oferi o sansa reala de a invata practic si de a pune in practica teoria predata in scoli. Nu am putut insa, pana la finalul cursurilor, sa nu observ competenta si talentul studentilor, precum si pasiunea lor, motiv pentru care am decis sa le oferim acestor studenti sansa de a-si continua cariera in domeniu" (Tudor Ion, Technical Manager la ESD ROM).