O MESERIE PENTRU VIITOR!

Cel mai recent proiect cu implicare in educatie in care ESD ROM este in parteneriat a fost initiat in noiembrie 2015. Proiectul denumit “O meserie pentru viitor in domeniul tehnologiei” este cel mai de anvergura proiect la care ESD ROM a participat. 

Partenerii principali ai proiectului sunt SAMSUNG, ESD-ROM, FUNDATIA PRINCIPESA MARGARETA si COLEGIUL UCECOM.

Scopul proiectului este acela de a oferi sansa la o meserie intr-un domeniu de actualitate, tehnologia, pentru tinerii absolventi ai liceelor cu profil tehnologic, care fac parte din zona defavorizata: din familii cu venituri mici, fara o sansa reala la educatia de calitate in Romania.

Durata proiectului este de 3 luni, insemnand 480 de ore intensive de curs. La finalul acestui program, tinerii participanti vor avea sansa de a obtine un certificat de atestare profesionala care sa ii ajute pe piata ofertelor locurilor de munca in Romania. De asemenea, acesti tineri  vor dobandi sansa unui internship in cadrul ESD ROM si in acelasi timp, ar putea avea oportunitatea de a face parte din echipa ESD ROM.

Tematica abordata in acest program este foarte vasta si presupune, de aceasta data, dezvoltarea competentelor pe toate tipurile de echipamente: de comunicatii, audio video si electrocasnice.

"Ne face placere sa impartasim cu tinerii pasionati de domeniul tehnologic, din experienta noastra de peste 15 ani de reparatii in domeniu. Consideram ca ii putem pregati pentru viata si pentru cariera si deja ne-am obisnuit sa ne completam in fiecare an echipele cu tineri inteligenti si competenti in domeniu. Consideram ca tot ceea ce noi, ca profesionisti, am dobandit in ani de experienta, trebuie trasferat si acestor generatii, care, pe viitor, vor aduce o valore reala societatii din care vor alege sa faca parte. In aceste cursuri, tinerii nu au doar ocazia de a invata teoretic si practic, ci si de a vedea modalitatea in care se gestioneaza acest model de lucru, cum se gestioneaza echipele de lucru, care sunt procesele si procedurile care stau in spatele unei singure reparatii" (Ciprian Bunda, General Manager la ESD ROM).